De ECV-gemeenten

Evangelische Christengemeente uit Wijchmaal

Even voorstellen: Evangelische Kerk Wijchmaal

Overal in Vlaanderen, en in zowat de helft van de Limburgse gemeenten vind je een of meer evangelische gemeenten of gemeenschappen. En zo je nog niet van evangelische christenen gehoord hebt, dan misschien toch wel van de Evangelische Omroep op televisie.

De evangelische gemeenschap te Wijchmaal werd, samen met die te Peer en Meeuwen medio de jaren \'70 gesticht door een Canadees zendeling: Richard Haverkamp. Hij bracht opnieuw het evangelie zoals het destijds door de apostelen van Jezus Christus gepredikt werd.

In de evangelische gemeenschap van Wijchmaal wordt de Bijbel, zonder er iets van af te doen of aan toe te voegen, als enige leidraad voor het dagelijks leven genomen. Daarbij krijgt de persoon Jezus Christus als Koning en Vriend de belangrijkste plaats toebedeeld.
Men weet er zich verbonden met alle bijbelgetrouwe christenen, ook van andere kerken of groepen, in de EAV (Evangelische Alliantie Vlaanderen, die op haar beurt deel uitmaakt van de wereldwijde Evangelische Alliantie) en daarbuiten.

De leiding van de plaatselijke gemeente berust bij de gezamenlijke oudsten. Rekening houdend met het Woord van God en het advies van de gelovigen nemen zij de nodige besluiten in de gemeente. Zij zijn verantwoordelijk voor wat in de gemeente geleerd en gedaan wordt.

Even kijken

Foto 1 Gemeente Wijchmaal Foto 1 Gemeente Wijchmaal
Foto 1 Gemeente Wijchmaal Foto 1 Gemeente Wijchmaal

Contactgegevens

  • Samenkomst: Zondagochtend om 9:30
  • Adres: Evangelische Kerk Wijchmaal Achterstraat 108 3990 Wijchmaal
  • Contactpersoon: William Dreesen william.dreesen@telenet.be
  • Website gemeente: http://www.cgwijchmaal.be

Agendapunten van de gemeente

Hier staan de agendapunten, die gepost zijn m.b.t. de ECV-gemeente Wijchmaal. Om algemene agendapunten van de ECV te bekijken, klik hier.Datum

Uur

Locatie

Activiteit


© Copyright 2021 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy