De ECV-gemeenten

Evangelische Christengemeente uit Woesten

Even voorstellen: ECV Woesten

Als gemeente hebben we een visie uitgeschreven waaraan we onze praktijk telkens willen toetsen:

We willen het Bijbelse begrip ‘Lichaam van Christus’ zijn door een lokale gemeenschap van mensen te vormen met Jezus Christus als Heer en leidsman zowel voor elk individu als ook voor het geheel. In deze gemeenschap hebben we oog voor elkaar, speciaal voor hen die emotioneel pijn lijden en hebben we oog voor de universele verbondenheid van de christenen in dat ‘Lichaam van Christus’, te beginnen in de eigen regio.
Als gemeenschap willen we het Bijbelse begrip ‘gemeente’ gestalte geven door een herberg te zijn waar elk mens met zijn/haar specifieke eigenschappen en vaardigheden de levende God, de Schepper van het universum kan vinden, ontmoeten in een eredienst rondom Jezus en Zijn Woord. Andere activiteiten, Bijbelstudies, bidstonden, jeugd-, ouderwerking, etc. zijn steeds ter ondersteuning van het optimaal functioneren van deze eredienst.

De gemeente wil stimuleren, en mogelijkheden geven dat de leden elk zijn/haar eigen bekwaamheid, gave, bediening leert verstaan en zich van daaruit dienstbaar inzet voor de andere leden van het Lichaam van Christus, te beginnen in de eigen gemeente, daarna uit te breiden tot de eigen regio en wereldwijd. De leiding van de gemeente zorgt daartoe steeds voor een evenwichtige en doelmatige structuur en zal daaraan dienstbaar medewerken.

Erediensten dienen een evenwichtig karakter hebben door enerzijds te voldoen aan de behoefte van de aanwezigen, en anderzijds een prediking van een voluit Bijbelse tijdloze boodschap. Er is daartoe in de eredienst gelegenheid voor expressievormen, zoals muziek, film die dit karakter ondersteunen.

Speciaal jongeren zullen worden geholpen om hun keuzes in relatie met Jezus te nemen door hen te bemoedigen en open te staan voor al hun vragen.

Even kijken

Foto 1 Gemeente Woesten

Contactgegevens

  • Samenkomst: Zondagmorgen om 09:30
  • Adres: Grace Family Church Steenstraat 1 8640 Woesten
  • Contactpersoon: Jaap Vergouwe info@gracefamilychurch.be 057 42 10 60
  • Website gemeente: http://gracefamilychurch.be

Agendapunten van de gemeente

Hier staan de agendapunten, die gepost zijn m.b.t. de ECV-gemeente Woesten. Om algemene agendapunten van de ECV te bekijken, klik hier.Datum

Uur

Locatie

Activiteit


© Copyright 2021 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy