Blog

VEG Leidersconferentie 2018

Gemeenteopbouw en Evangelisatie Onderwijs en Informatie

De VEG stelde ook dit jaar opnieuw haar deuren open voor ECV-leiders. Zo werd het leidersweekend een prachtige vorm van samen als evangelicale leiders op weg gaan.

Leidersconferentie VEG 

Wat werd er uitgekeken naar het jaarlijkse leidersweekend van de VEG!

Daar dit in het verleden dit er ook al eens had plaatsgehad  was er het verlangen om terug te keren naar de ‘Ardennen’

En ja hoor, het “Ardennenoffensief’” vond plaats in La Roche-en-Ardenne.

Het stadje werd voor een weekend lang  belegerd door een groep ‘christelijke strijders’ van 150 man/vrouw  sterk – een 30-tal kinderen inbegrepen.

Net zoals destijds kwam rond 16u eerst de voorpost aan in een mistige avond, de omgeving verkennend om nadien een stevige hap te nemen.

Al gauw volgde rond 19u de rest van de ‘hemelse legermacht’ om met hun aanwezigheid de volledige ‘kampplaats Floreal’ in te nemen. De slaapplaatsen werden ingenomen, de een al comfortabeler dan de andere, en dan, op naar de eerste van de in totaal voorziene drie  ‘briefingen’.

De ‘aalmoezenier’ van dienst was de vermaarde spreker Henk Binnendijk die op uitnodiging van de leiding de toehoorders bemoedigde in het thema : Metamorfose. Door liefde veranderd!

Deeltoespraken : 1.Gods liefde voor jou!     2.Onze liefde voor God!   3.Onze liefde voor elkaar!

Het werden zeer fijne luistermomenten waarin de enthousiaste spreker de luisteraars meenam in verscheidene voorbeelden van situaties waardoor ze bemoedigd werden om hun verdere taak met enthousiasme op te nemen, wetende dat de Here hun in liefde vasthoudt en voor ze zorgt. Zo ook mogen zij hun wederzijdse liefde voor hun Heer uitspreken en in hun dagelijks leven naar elkaar in praktijk brengen! Toch waarschuwde de spreker allen door hun de vraag te stellen : ‘Wat heb je met Hem?’, duidend op de noodzaak van een niet enkel en alleen vruchtbaar leven maar ook een dagelijkse heilige wandel (relatie) in Hem. Een waarschuwing om niet in de afleiding van het wereldse terecht te komen.  Ook christenen dienen op hun hoede te zijn voor de wereldse ‘scherm’-cultuur met zijn verleidelijke aantrekkingskracht, dit dient plaats te ruimen voor het  geopend ‘Bijbelboek’scherm!!

De tweede dag tussen de info van de EJV en de 2de briefing door, in de namiddag, was er gelegenheid om te ontspannen.

Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt om te kiezen tussen  een rustig ontmoetingsmoment met een lekker kopje koffie of een wandeling in de frisse maar toch zonovergoten- ja, de mist was ondertussen opgetrokken- natuur.  Anderen maakten bij voorkeur een stadswandeling.

De laatste dag, zaterdag werd de 3de briefing gegeven : liefde voor elkaar!

En dat was er want in de namiddag mochten we afsluiten met het avondmaal waar we die liefde onder het doorgeven van brood en wijn met elkaar mochten delen. Er werd ook gebeden voor speciale en specifieke noden van brs/zrs die niet konden aanwezig zijn

Hierna werd er vreugdevol afscheid van elkaar genomen met Gods zegen aan elkaar toe te wensen!

Met hartelijke dank aan de VEG leiding en vooral ook aan de begeleiding van de kinderen!!!

Tot volgend jaar!

Hartelijke groeten

In Hem

Van de ‘mede-strijders’ van de ECV 
© Copyright 2019 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy