Blog

VEG Leidersconferentie 2016

Gemeenteopbouw en Evangelisatie Onderwijs en Informatie

De VEG stelde ook dit jaar opnieuw haar deuren open voor ECV-leiders. Zo werd het leidersweekend een prachtige vorm van samen als evangelicale leiders op weg gaan.

Klik op de volgende link voor enkele sfeerbeelden: foto's leidersconferentie 2016

Zoals aangekondigd op de website van indekerk organiseert de VEG ieder jaar een driedaagse conferentie voor voorgangers, oudsten, zendelingen en verantwoordelijken die leiding geven aan anderen, zoals verantwoordelijken voor jongerenwerk, zondagsschool en pastoraat. Het gaat in de eerste plaats om werkers van de VEG/BEZ/ECV en/of ander christelijk werk.

En inderdaad, ook tijdens de editie 2016, die doorging van woensdagavond 6 april tot vrijdagmiddag 8 april, en waar werd uitgeweken naar het vakantiecentrum De Hoge Duin in Oostduinkerke, was er zeker ruimte voor bemoediging & inspiratie, uitwisseling & ontspannen ontmoetingen, luisteren & opvangen, aanbidding & studie en vernieuwing in visie.

Het thema heeft ons zeker aangesproken: “Leven in verwachting”,  vanuit 1 en 2 Thessalonicenzen en werd op een heldere wijze uitgewerkt over verschillende spreekbeurten door leiders uit eigen VEG-midden: Gie Vleugels, EHBjo-medewerkers Dennis en David, Ko De Nood en Peter Bordon.

Ook onze eigen ECV familie was vertegenwoordigd door de gemeentes van Koersel, Ham en Boom en het compliment van Wout, aan het einde van de conferentie, werd zeker gesmaakt: “Jullie zijn steeds welkom en jullie warme interesse versterkt onze wil om krachten te bundelen, waar mogelijk”.

Misschien leuk om toch nog enkele impressies mee te geven van deze heerlijke tijd, die we als leider toch zo vaak moeten missen: genieten van Gods Woord en de vele gesprekken, zonder zelf enige verantwoordelijkheid te moeten dragen… Bovendien vind ik het persoonlijk ook belangrijk om de werking en accenten van onze zusterorganisatie te kennen. De vele fijne gesprekken van de voorbije dagen hebben hier trouwens zeker toe bijgedragen!

De eerste avond werd de toon gezet door niemand minder dan Gie Vleugels, die in zijn gekende stijl, op heldere wijze, het ontstaan van deze brieven aan de Thessalonicenzen toelichtte. De toon was gezet: voeten op de grond (deze wereld) maar hoofd in de wolken (de toekomstige wereld) en niet met twee gezichten zoals Janus: een hele uitdaging!

Op donderdagvoormiddag brachten de jonge leiders David Buntinx en Dennis Van Den Bergh hoop in de zaal. Het thema “leven in verwachting” kwam tot leven en ze confronteerden ons met de vraag: “wat zou je doen, indien je weet dat Jezus deze week zou terugkomen?”. Een veelgehoord antwoord was éen dringend gesprek met geliefden, die de Here nog niet kennen”…

Na een fijne en deugddoende strandwandeling tot aan de pier van Nieuwpoort, was het de beurt aan Ko De Nood, die donderdagavond het sprak over “heiliging”, een belangrijk onderdeel in het betoog van Paulus aan de Thessalonicenzen. Ko liet ons zien dat we met onze voeten op de grond (in deze wereld) ook een voetafdruk achterlaten, die tegelijkertijd er voor zorgt dat onze voetzool bevuild wordt. Reiniging is noodzakelijk en je kwetsbaar durven opstellen en belijden wat fout is, zijn hiervoor absoluut noodzakelijk!

Op vrijdag wees Peter Bordon, de VEG coördinator, ons op het gevaar dat bij de Thessalonicenzen duidelijk aanwezig was: onze verantwoordelijkheden naar familie, gezin en andere praktische dingen mogen we niet vergeten. Voor de gemeente in Thessalonica was Jezus komende en moest er niet meer gewerkt worden. Alles was bijzaak en verantwoordelijkheden werden niet langer opgenomen…

Ook in de verschillende persoonlijke nabesprekingen kwam dit verder aan bod: hebben we evenwicht in ons leven? Welke gebedspunten kan ik met je delen? Hoe gaat het in jouw gemeente?

Voor mezelf was het een verrijkende conferentie met een uitstekende balans tussen ontspanning en spreekbeurten en met de vele leuke sketches kwam ook het thema op een heldere wijze tot leven! Namens onze ECV familie ook een bedankje voor de uitnodiging en de goede organisatie van de verantwoordelijklen: Wout & Teuni Van Wijngaarden, Luc & Nina Present, Peter & Kristin Bordon.

Frank Staessens 
© Copyright 2019 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy