Blog

Pannakooi te Ieper - deel 2

Gemeenteopbouw en Evangelisatie

Henri en Leda Menheere zijn voltijds missionair werkers bij ECV, hun focus ligt op jeugdwerk: in de buurt met het project Be You, regionaal via de EJV werking EHBjo. Henri en Leda zijn lid van de ECV Ieper.

-----

In april schreef ik een artikel over onze plannen met pannavoetbal. We waren toen in onze buurtwerking met jongeren volop in de voorbereiding om een voetbalkooi te bouwen om straatvoetbal te spelen met jongeren in de buurt. We zijn ondertussen een half jaar later, en er valt heel wat te vertellen! De pannakooi is er gekomen! Tussen mei en juli hebben verschillende mensen de handen uit de mouwen gedaan en konden we onze eigen mobiele pannakooi bouwen van recup materiaal en materiaal dat we dankzij korting en giften konden verkrijgen. De bouw kostte behoorlijk wat tijd en overleg, maar uiteindelijk zagen we alles binnenkomen wat nodig was.

 
We zijn hierin erg bemoedigd. We zien een breed draagvlak, niet enkel bij onze kerk De Hoeksteen en andere kerken, maar ook bij de stadsdiensten, buurtbewoners en bedrijven. Er zijn veel mensen die geloven in ons werk en zo investeren we samen in het verbeteren van onze stad en buurten. Ik weet nog dat eind april één van de bedrijfsleiders mij belde en zei dat ik onmiddellijk moest afkomen. Toen ik daar toekwam, lagen er aluminium profielen, voldoende om de hele kooi te bouwen! Dit was recup materiaal, maar nog perfect in orde voor hetgeen wij voor ogen hadden. Ook op vlak van opslag hadden we geen zorgen: een ander bedrijf bood spontaan aan om de caravan en de pannakooi bij hen op te slaan. Ook het gebed en betrokkenheid van de groep gepensioneerden in De Hoeksteen steekt ons vaak een hart onder de riem.
 
Verder zijn we erg tevreden met het resultaat. Ten eerste is de opbouw en afbraak van de kooi, dankzij de lasser die ons hielp, zeer eenvoudig. De kooi is 2 meter hoog en heeft een diameter van 9,5 meter. Het duurt ongeveer 15 minuten om deze op te zetten of af te breken en het geheel past netjes op een gewone aanhangwagen. We merken ook bij de events dat mensen onder de indruk zijn van het resultaat, de kooi staat er en valt enorm op.
 
Ook in de events zelf zijn we erg bemoedigd. Tussen juli en oktober speelden we elke zondag. We zijn ondertussen met een team van 10 medewerkers. We hebben maar één keer minder dan 20 deelnemers gehad, meestal waren het er meer dan 30. We spelen steeds op zondag namiddag, nodigen iedereen persoonlijk uit of via Facebook. Vervolgens organiseren we ter plekke wedstrijdjes van 3 minuten, meestal met 2 tegen 2 spelers. We genieten van de losse en open sfeer waarin iedereen zich thuis voelt. We hebben goeie gesprekken, over onze motivatie, over thema's die actueel zijn in de levens van jongeren. Voor ons als team gaat het er vooral om dat we een getuige kunnen zijn door wie we zijn. Als christenen willen we gewoon aanwezig zijn, dienstbaar en beschikbaar voor wie een luisterend oor nodig heeft. Het doet dan deugd om te zien dat dit gewaardeerd wordt.
 
Henri© Copyright 2019 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy