Blog

Nieuwe editie ECV Nieuwsbrief

Onderwijs en Informatie Nieuws

Binnekort valt de nieuwe editie in uw postvakje, alvast een impressie. Ga zitten en lees …

De Standaard kopte eind november: “Naessens: ‘Niet Jeroen Meus, maar ik op nummer één.’” Zelfs schrijvers van kookboeken proberen elkaar de loef af te steken. Om ter grootst is de teneur van heel wat nieuwsberichten.

Het kerstverhaal is totaal anders. Daar is het om ter kleinst. Een God die zich zo klein maakt dat Hij precies past in een kribbetje vol met stro.

Dit wonderlijke gebeuren heeft de kracht om te verbazen en te veranderen. Lees tijdens de kerstvakantie maar eens een Evangelie in één ruk. Dat kan nu ook in een gloednieuwe vertaling: Bijbel in Gewone Taal. Wat overbekend is, wordt weer verrassend door zinswendingen die anders lopen dan verwacht. Meer over de BGT vind je verderop in deze Nieuwsbrief.

Misschien moeten sommige gezinnen de kerstkalkoen dit jaar in het donker opeten. Je zal maar de pech hebben dat juist jouw straat dan zonder elektriciteit wordt gezet. Gelukkig gaat na enkele uurtjes het licht weer aan. Eén druk op de knop volstaat.

Soms werkt die ‘schakelaar’ niet meer. In deze NB een pakkend getuigenis van een vrouw die haar man door zelfdoding verloor. Het licht wou niet meer aan. Kerst kan een periode zijn waarin je oog hebt voor dit én zoveel ander leed: door een kaartje of bezoekje; of door hun namen toe te voegen aan jouw gebedslijstje 2015.

Blader verder en je ogen vallen op hun getuigenis of op andere, boeiende artikels. Veel leesplezier en Gods zegen voor het nieuwe jaar!

De redactie van de ECV-Nieuwsbrief
© Copyright 2021 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy