Blog

Open Kerkendagen

Nieuws

Het komend weekend is het weer zover: Open Kerkendagen met als thema ’CLAIR-OBSCUR'. Het religieus erfgoed in de schijnwerpers! 500 kerken openen hun deuren voor de religieuze en/of architecturale meerwaardezoeker. Ik ging naarstig op zoek naar de open deuren van evangelische of protestantse kerken. En jawel, ik vond er welgeteld… één (Brugge)! Misschien zochten de organisatoren tevergeefs naar interessante gebouwen binnen onze Protestants-Evangelische familie? En maken wij er ons vanaf met het cliché 'de schoonheid zit van binnen', laat dus de meerwaardezoeker daar maar eerst eens kennis mee maken?

Maar hoe zal de zoekende medemens ons hart leren kennen? Door onder andere onze gemeenten als open en verwelkomende ruimten aan te bieden.

Met een ECV gemeente mocht ik vorig weekend stilstaan bij het thema: Gemeente, burcht, herberg of…? Het verlangen was tastbaar: hoe kunnen we getuigen in een verloren wereld, gebrokenheid herstellen?

Hoe maken we duidelijk en zichtbaar dat God deze wereld zo bijzonder lief heeft? En als wij, gelovigen, zo bijzonder voor God zijn, hoe kunnen wij dan Gods boodschap zo bijzonder maken voor deze wereld (Titus 2:9). Begint dit niet met het openen van onze kerken?

We staan niet opgenomen in de lijst van 'open kerken' maar dat hoeft ook niet, elke zondag staan ze open. Laten we dit aan de mensen vertellen.
© Copyright 2019 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy