Blog

Maarten over Discipelschap (4)

Gemeenteopbouw en Evangelisatie

Maarten eindigt zijn verslag met een slotbeschouwing...

Na het drieluik over onze ervaringen in Nederland is het goed om even in te gaan op hoe dit in Vlaanderen terechtkomt. Worden we gesteund of gaan we ten onder aan negatieve kritiek? We hebben enkele vergaderingen met andere leidinggevenden in de kerk gehad. Dat was toch wel spannend… hoe zouden mensen die de leergemeenschap niet meegemaakt hebben, reageren op onze ideeën?

Ik ben blij dat ik kan schrijven dat mensen positief zijn en inzien dat de leergemeenschap nuttig gebleken is. Op vlak van discipelschap hebben we aan onze visie enkele ontbrekende sleutels toegevoegd. De visie blijft hetzelfde, maar de insteek verschilt hier en daar. Er wordt nu meer gedacht vanuit een flexibele, meer organische manier om de visie te bereiken. Sommige zaken die niet concreet waren, hebben vorm gekregen. Eigenlijk was de slotsom dat men enthousiaster is geworden voor onze visie!  We hebben een gezonde basis om de komende maanden verder te werken aan de plannen. Als dat niet mooi is…

In een vergadering met collega’s was het mijn beurt om een overdenking te geven. Gezien het feit dat ik er zoveel mee bezig geweest ben de laatste dagen, ben ik maar verder gegaan met de leercirkel. Ik merkte dat de idee van kairos en aanspreekbaarheid een geanimeerd gesprek losweekte. Sommige collega’s herkenden dit en deelden hoe zij dit al in de praktijk omzetten. Anderen stelden de vraag of dit ook kan werken in een oudstenteam in de gemeente. Dat zal zeker niet gemakkelijk zijn en gaat in tegen onze cultuur, maar er werd over nagedacht. Heel fijn! We zijn allemaal onderweg, is het niet?
© Copyright 2019 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy