Blog

Nieuwe editie ECV Nieuwsbrief

Onderwijs en Informatie Nieuws

Ga zitten en lees …

Onze vakantiefoto’s vervagen beetje bij beetje. We hebben als gezin genoten van onze reis naar de Vendée. Toch blijft na deze zomer een ander beeld hangen.

Meer nog… ik krijg het maar niet van mijn netvlies. Een foto van een Syrische papa op het strand van het Griekse eiland Kos. Zijn dochter heeft een reddingsvestje aan. Ze hebben de reis overleefd. Toch rollen de tranen over hun gezicht. Want hoe moet het nu verder?

Het doet me denken aan Naomi die in Moab alles verloor, haar koffers pakt en verbitterd aankomt in Bethlehem. Reisverhalen in de Bijbel zijn geen uitjes, maar hachelijke avonturen. Na lange levenstochten vinden mensen een nieuwe thuis in Gods Gemeenschap die omarmt.

Bieden wij vandaag zo’n plek? Bange christenen wagen zich daar niet aan, schrijft Kris Vleugels. Angst smoort creativiteit, maar bij wie liefheeft, borrelen de ideetjes. Een zintuigentuin, bijvoorbeeld, een plek waar mensen met elkaar aan de praat geraken. Dit unieke initiatief van Vonnie daagt mij uit om op mijn manier met mensen op stap te gaan.

De kerk van Christus heeft veel gemeen met een wandelclub. “Wij zijn onderweg als pelgrims, vinden bij elkaar houvast. Ik zal blij zijn als jij blij bent, huilen om jouw droefenis. Al mijn leeftocht met je delen tot de reis ten einde is.” (Opwekkingsliederen 378)

Die ‘droefenis’ kan een vastgelopen huwelijk zijn. Wat antwoord je als iemand jou zo’n verhaal toevertrouwt. Hoe kan je dan een Ruth zijn die er niet voor terugschrikt om samen een lange weg te gaan? Gerrit geeft vanuit zijn pastorale ervaring enkele suggesties.

Natuurlijk mag je dan een tweede en zelfs een derde mijl gaan. Maar wie zich inzet voor anderen, moet ook genoeg tijd nemen om zelf op adem te komen. Jef & Christ’l doen dat op de fiets. Johan & Marianne op het EJV-Gezinnenkamp. Alvast fijne ideeën voor volgende zomer.

Maar eerst vangt een nieuw schooljaar vol kansen en mogelijkheden aan. In het Preekje staat een prachtig gebed: “Geef mij Uw liefde, zodat ik U en mijn naaste meer en meer leer liefhebben.” Mooi om dat te vragen voor jezelf en andere reisgenoten. Ook die op Kos.

Veel leesplezier!

De redactie van de ECV-Nieuwsbrief
© Copyright 2021 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy