Blog

Nieuwe editie ECV Nieuwsbrief

Onderwijs en Informatie Nieuws

Ga zitten en lees

“Broeders, ik wil jullie eerst iets vertellen. Een uur geleden heb ik thuis rond een kleinigheid ruziegemaakt.” Mijn stem trilde en enkele minuten later zou ik voorgaan in de eredienst. “Ik voel mij mislukt en heb overwogen om niet te komen. Maar God vergeeft en gebruikt zwakke mensen.” De spreker van die zondagochtend knikte instemmend en begripvol. Tijdens ons gebed legde de zangleider zijn arm om mijn schouders. Een eenvoudig gebaar dat zoveel deugd deed. Het hielp mij om terug op Jezus te zien en niet op mijn eigen fouten.

Wie al jaren op stap is met geloofsgenoten zal zoiets wellicht ook al eens meegemaakt hebben. Struikelen doet geen deugd. Daar open over zijn, is echt niet simpel. Maar de steun die je dan kan ervaren, doet je weer helemaal opveren. Nog nooit zo iets beleefd? Dan moet je je absoluut inschrijven voor een karakterweekend van de 4de Musketier. Tijdens fysiek zware tochten vallen bij mannen vaak de maskers af. De verhalen komen dan naar boven, soms ook de tranen. Daar word je niet zwakker maar juist sterker van. In deze Nieuwsbrief lees je zo’n getuigenis.

Je hebt geen zin in blaren en spierpijnen? Maar je wil wel met jouw team naar elkaar toegroeien. Dan is een retraite in Connect een heuse aanrader. De oudsten van de Evangelische Gemeente Leuven hadden er na hun aanstelling een visieweekend. Wat verderop lees je over hun schouder-aan-schouder-moment. Ook christengemeenten zijn er welkom.

De kerk biedt een warme thuis wanneer zowel dromen als worstelingen gedeeld kunnen worden. Gerrit Houtman schreef hierover een artikel: pastoraat aan zondaars. Hij vindt het zelf een wat vreemde titel. Toch herken ik mezelf er goed in. Geregeld ben ik degene die anderen mag bemoedigen, maar zo nu en dan heb ik zelf een schouderklopje nodig.

Zoals op die bewuste zondag. Uitgerekend Valentijn. Dat maakte mijn uitglijder nog pijnlijker. Toch zal ik die dag nooit vergeten. Nog maar zelden heb ik zoveel liefde gevoeld. In de kerk voor de dienst begon. En daarna thuis toen ik met bloemen voor de deur stond.

Heel veel leesplezier.

De redactie van de ECV-Nieuwsbrief
© Copyright 2021 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy