Blog

Nieuwe editie ECV Nieuwsbrief

Onderwijs en Informatie Nieuws

Ga zitten en lees

Dinsdag 22 maart, iets na acht uur, kreeg één van onze dochters een SMS dat er op de luchthaven van Zaventem een ontploffing had plaatsgevonden. Omdat ik als bedienaar van de eredienst thuis werk, kon ik gelijk de TV aanzetten. Urenlang zat ik verbijsterd naar het nieuws te kijken over de aanslagen in Brussel. Verschillende keren heb ik geprobeerd om te werken maar het lukte gewoon niet me te concentreren. Zo groot was de overrompeling. 

Een foto van het Beursplein hielp mij om de draad weer op te pakken. Enkele vrouwen begonnen krijttekeningen te maken in het hart van een gebroken hoofdstad. Wellicht met trillende handen en een krop in de keel schreven ze zinnetjes als ‘liefde is sterker’.

Doorheen de geschiedenis waren het altijd vrouwen die zoiets in gang staken. Denk maar aan het paasverhaal. Je moet het maar durven: na Golgotha beweren dat liefde sterker is. Met die boodschap trokken de leerlingen rond in een donker Europa. Ze brachten hun verhaal niet met krijt op de grond maar met woorden en daden. Zo doet de kerk het nog steeds.

Maart was niet alleen de maand van afschuwelijke aanslagen maar ook van het hoopvolle Project 3-16. Tal van gemeenten schreven voor hun kerkdeur met krijt op de stoep dat liefde sterker is. Niet letterlijk. Ze zochten hun buurtbewoners op of nodigden hen uit met de bedoeling iets over Jezus te vertellen. In Wondelgem deden ze dat met een optreden van Men4Christ. Je leest het in dit zomernummer. In deze Nieuwsbrief vind je ook iets over een zendingsreis van Jaap Vergouwe naar Suriname. Of hij krijtjes bijhad, ontdek je als je zijn interview leest.

Onze vaste schrijvers Kris Vleugels en Gerrit Houtman staan ook stil bij wat er gebeurd is op 22/3. De één probeert het politiek te duiden en de ander pastoraal. Beiden zijn nodig willen we met overtuiging blijven verkondigen dat Liefde (met een hoofdletter!) altijd overwint.

Veel leesplezier!

De redactie van de ECV-Nieuwsbrief
© Copyright 2021 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy