Blog

'Bemoediging voor leiders!' door Henk

Gemeenteopbouw en Evangelisatie Nieuws

[De foto is van de 2012 GLS]

De komende week verschijnen enkele getuigenissen van bezoekers aan de Global Leaders Summit. O.a. Henk Gelling, Levi Verstraeten en David Roman trokken naar Haacht en we zijn benieuwd naar hun bevindingen. Hopelijk mag het u stimuleren om u volgend jaar zelf in te schrijven.

Vandaag is Henk aan het woord.

 

"Global Leadership Summit, klinkt nogal Amerikaans en dat is het ook wel. Bill Hybels komt uit een zelfde nest als ik. Ouders vanuit Nederland naar Noord Amerika getrokken om een beter bestaan op te bouwen. Dat is hun ook aardig goed gelukt. Bill heeft een ommekeer in zijn leven meegemaakt en is met een gemeente begonnen in een cinema zaal. Dat ging niet over één nacht ijs, hij heeft veel geleerd en wil dat met anderen delen. Hij is een geweldige leider en wil de leiders wereld wijd bemoedigen.

Daarom is GLS van start gegaan. Het ging voor de tweede keer door in het centrum van Haacht. Voordien was het samen met de Walen in Brussel. De ontvangst was heel vriendelijk. Wij hebben met een groep jonge muzikanten en zangers in alle sessies mogen zingen en de Heer loven.

De eerste boodschap was door Bill Hybels, de getallen zijn veel groter op elk gebied, maar zijn bemoediging om te leiden was prachtig. Er werd tijd gegeven om het onderwijs met elkaar te delen.

Voor mij was het hoogtepunt de laatste boodschap door Andy Stanley. Hij sprak over de grote waarde van de gemeente. Hij heeft dat op een indrukwekkende manier gedaan. Wij waren van Houthalen met vier personen. Dat waren de enige leden van het ECV buiten Gerrit Houtman die zaterdag aanwezig was. Vanuit Genk waren er vijf personen. Het is een fijne verzorgde conferentie, het gaat vooral over leiding geven en komt natuurlijk vanuit een andere cultuur. Het gaat meestal over voltijdse leiders maar is zeer leerrijk voor alle leiders dus de moeite waard om eens te bezoeken."

Henk Gelling, ECV Houthalen
© Copyright 2019 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy