Blog

Nieuwe editie ECV Nieuwsbrief

Onderwijs en Informatie Nieuws

Binnenkort valt de nieuwe editie in uw postvakje, alvast een impressie. Ga zitten en lees …

De aanslag op Charlie Hebdo heeft iedereen geraakt. Kris Vleugels is terug van weggeweest in ons blad en wijdt er zijn column aan. Wat in Parijs gebeurde, staat in schril contrast met het evangelie: een Man die zoveel meer incasseerde dan wansmakelijke cartoons. Hij slikte haat en antwoordde met liefde. Aan het kruis bad hij zelfs: “Vader, vergeef het hen.”

Deze houding is zo wonderlijk dat Henk Gelling het in zijn preekje een ‘geheim’ noemt. Een soort schatkist. Eens je ogen geopend, raak je er niet meer op uitgekeken.

Elke zondag gedenken christenen dit offer. Filip De Cavel daagt ons uit in 2015 na te denken over de betekenis van het Avondmaal. Het is niet alleen een terugblik maar ook een vooruitblik. Het zet in beweging. Het inspireert ons om net als Jezus, gevende mensen te zijn.

Dat engagement kan op verschillende manieren tot uiting komen. Een redactielid vertrekt naar Pãn Bila, Burkina Faso. In een nieuwe reeks lees je hoe senioren een enorme zegen kunnen zijn voor hun omgeving en kerk. Kriebelt het om hen en vooral Christus’ voorbeeld te volgen? Wel, kleine gebaren kunnen veel betekenen. Gerrit Houtman vertelt hoe eenzaamheid tal van mensen parten speelt. Jouw welgemeende aandacht kan hen veel deugd doen.

'Zout' noemde Jezus zijn volgelingen. Die taak kun je alleen vervullen als je dicht bij mensen staat. “Benader iedere andersdenkende met de liefde van Christus” luidt het advies van Jelle Creemers in een interview over zijn doctoraat rond christelijke dialoog. 

Niet gelijk uitpakken met jouw verhaal, maar echt luisteren naar je katholieke buurvrouw. Langs de andere kant woont misschien wel een moslimgezin. Durf ook hen te ontmoeten en te waarderen. Eéns word je het misschien niet, vrienden mogelijks wel.

Heel veel leesplezier!

De redactie van de ECV-Nieuwsbrief
© Copyright 2021 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy