Blog

'Bemoediging voor leiders!' door Levi

Gemeenteopbouw en Evangelisatie Nieuws

De komende week verschijnen enkele getuigenissen van bezoekers aan de Global Leaders Summit. O.a. Henk Gelling, Levi Verstraeten en David Roman trokken naar Haacht en we zijn benieuwd naar hun bevindingen. Hopelijk mag het u stimuleren om u volgend jaar zelf in te schrijven.

Vandaag is Levi aan het woord:

"Dat deed deugd … !"

… is telkens weer het gevoel dat mij overmant na de tweedaagse Global Leadership Summit. Enigszins vermoeid, maar vooral voldaan kijk ik terug op de input van zes boeiende lezingen die Willow Creek mij en samen met mij honderd andere leiders vanuit Vlaanderen aanbood vanuit het idee ‘leid waar je bent’. In Haacht mochten leiders elkaar op gelijke hoogte ontmoeten en iets doen waarvan ik geloof dat zo belangrijk is bij het geven van leiding: bijtanken. Tijdens de lezingen en gesprekken werd het me weer eens duidelijk dat elke leider aanbotst tegen de realiteit van het samen kerk zijn. En tijdens dat horen en spreken komen de wonden naar boven die de leider oploopt als hij met veel passie zijn mensen van hier naar daar wil brengen. Op dat moment komen ook mijn opgelopen wonden naar boven. Je mensen van hier naar de plaats brengen waar je in gelooft is zwaar. Maar doorheen de summit leer ik ook eerlijk naar mezelf te kijken en mezelf met een kwetsbaar hart te bevragen. Dat geeft me een nieuw perspectief.

Bill Hybels, voorganger van Willow Creek Community Church, opende de summit met het Jozuagebed: ‘Wees sterk en moedig!’ Zowel God als Mozes stuurde de jonge Jozua met deze woorden het veld in. Waarom is er bij het geven van leiding zoveel moed nodig? Waarom waarschuwt God voor angst en ontmoediging en benadrukt Hij dat Hij bij me zal blijven en me nooit zal verlaten? Door in het veld te staan ontdekt Jozua dat er voor leiderschap veel kracht nodig is van dag één tot aan de laatste dag.

Patrick Lencioni sprak over drie jobkillers, dingen die ervoor kunnen zorgen dat je je werk niet meer wil doen.  Brene Brown sprak over kwetsbaarheid, erbij horen en echt durven. Haar toespraak verraste ons en rustte ons toe om juist om te gaan met schaamte en schuld en in hoe je mensen leidt door hen te dragen in plaats van hen te beschamen. Andy Stanley sloot de summit af met de belijdenis: God bouwt zijn ekklesia, wij werken mee! 

 Dit kostbare materiaal kan herbekeken worden op de DVD  The Global leadership Summit. Lead where you are. De DVD kost € 82 en bevat elf toespraken met Nederlandse ondertitels, discussievragen en samenvattingen van de sessies. Misschien interessant om te gebruiken met je leidersteam?

Levi Verstraeten, ECV-Houthalen
© Copyright 2019 Evangelische Christengemeenten Vlaanderen | Webdesign door Silensstudio | Contact | Login | Privacy